Zseniális vezetőségi döntés Dunaújvárosban! Ha nem működik zölden, akkor hófehéren biztosan fog...

 

Előzmény:

 

Hiába az új lámpák, esténként sötétebb van Dunaújvárosban, mint korábban – erről panaszkodnak a helyiek. Szerintük folyamatos a balesetveszély, az elmúlt hetekben több gyalogost is a zebrán gázoltak el a városban. Az új lámpákat egy olyan cég szerelte fel, amely csak néhány hónappal a közbeszerzés kiírása előtt vette fel tevékenységei közé a közvilágításhoz kapcsolódó ...feladatokat. Az önkormányzat szerint a pályázó minden követelménynek megfelelt – hangzott el a keddi RTL Híradóban.

 

Dunaújváros egyik legforgalmasabb útját tavaly ősz óta új, úgynevezett indukciós lámpák világítják. A helyiek szerint azonban nemcsak itt, hanem máshol is alig lehet látni éjszaka. Nagyon figyelmesen kell közlekedni, mert könnyen elüthetnek bárkit a zebrákon.

 

Múlt héten előfordult, hogy egy nap alatt két gázolás is történt, mindkettő zebrán. A rendőrség viszont azt állítja, hogy nem történik a városban több gyalogosgázolás, mint korábban.

 

A dunaújvárosi önkormányzat 2014 decemberében írt ki közbeszerzési eljárást a város közvilágításának korszerűsítésére. A 238 millió forintos megbízást egy budapesti cég nyerte, amelynek fő tevékenysége a mai napig piac- és közvéleménykutatás. A közvilágításhoz kapcsolódó tevékenységeket a közbeszerzés kiírása előtt alig három hónappal vették fel, de már azután, hogy az önkormányzat megkapta az uniós támogatást a korszerűsítéshez.

(forrás: HVG)

 

Mai nap a városlakók azt tapasztalhatták, hogy az összes, eddig zöld színű villanyoszlopot átfestik hófehérre! Talán ez a megoldás segít a közlekedés biztonságában. Véleményem szerint ebből a költségkeretből ki lehetett volna cserélni az érintett zebrák környéki lámpatesteket erősebb fényforrásra...

 

Balázs Zoltán