VESZÉLYBEN A MAGYAR SZABADSÁG

 

A magyar szabadság napján a Magyar Liberális Párt arra figyelmeztet, hogy nehezen kivívott függetlenségünk és uniós tagságunk is veszélybe kerülhet a kvóta népszavazással. Ezen a napon Magyarország szuverenitásának 1991-es visszaszerzését, a szovjet csapatok kivonulását ünnepeljük. Ezen a napon azt ünnepeljük, hogy Magyarország megindulhatott az Európai Unióba vezető úton, és tagjává válhatott egy olyan közösségnek, ahol egyetértés van az alapvető emberi- és szabadságjogokban.

 

Nemcsak Magyarország, de Európa jövője és szabadsága is veszélybe került a brit népszavazás után. Nagy-Britannia kiválásával Európa egysége megtört, és fennáll a veszélye, hogy az unió dominóhatás-szerűen elemeire bomlik. A következő kiváltó ok pedig éppen a magyar kvóta népszavazás lehet. Magyarország egy rosszul sikerült népszavazással tovább repeszti az európai egységet, ezért hatalmas felelősség hárul ránk. Az Európai Unió szétesése után ugyanis Magyarország éppen oda jut vissza, ahonnan 1991-ben elindult.

 

A Liberálisok szerint a Brüsszel ellen vívott hazug és álnok „szabadságharccal”, amelynek része a menekültellenes népszavazás is, a Fidesz veszélybe sodorja hazánk uniós tagságát. A Liberálisok szerint csak az európai közösségben tud Magyarország független és szuverén állam maradni. Az unión kívül viszont Putyin Oroszországa vár ránk. A Liberálisok ezért utasították el mindig a leghatározottabban a keleti nyitás politikáját és a paksi bővítést is.

 

A Liberálisok szerint Európa akkor tud erős és egységes maradni, ha a tagállamok továbbra is mindent megtesznek az egység megőrzéséért és az alapvető szabadságjogok védelmében. Ehhez pedig az kell, hogy a menekültválságra egységes megoldás szülessen végre. A kvótanépszavazással ezt a közös megoldást sodorjuk veszélybe, ezért azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.  Ez hazánk szabadságának és független jövőjének záloga.