Bodnár Zoltán: Újabb nap – újabb jegybankos botrány

 

A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigénylésben kér ki a jegybanktól és a Pallas Athéné Alapítványtól minden olyan szerződést, melyet az SLP Nyomda nevű vállalkozással kötöttek Matolcsy elnöksége óta.

A Népszabadság hozta ma nyilvánosságra, hogy az SLP Nyomda volt konzorciumban az egyik cég, melynek a jegybank Pallas Athéné alapítványa 14 millió forintot fizetett Matolcsy György könyvének nyomdai munkjáért. A Népszabadság írása szerint az SLP offshore hátterű, és csak alig néhány embert foglalkoztat.

A Liberálisok kikérik azt is, hogy milyen versenyfelhívás, milyen pályázati kiírás alapján kötött szerződéseket a jegybank és alapítványa a céggel, milyen referenciák voltak azok, amelyek alapján az SLP akár konzorciumi tagként is megfelelőnek, vagy nélkülözhetetlennek bizonyult, milyen versenytársak voltak a munka elvégzéséért folytatott eljárásban. Ezekre az információkra azért is szükség van, mert ily módon egyértelműen kiderülhet, tudatos volt-e a cég kiválasztása, megbízása, volt-e konkrét szándék azzal kapcsolatban, hogy kihez folyjon be a Matolcsy-könyvek nyomtatásának ára.

Bodnár Zoltán, ügyvivő