Tiltakozunk az újságírók kitiltása miatt!

 

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak botrányos költekezéséről kérdező újságírókat Kövér László házelnök kitiltotta a Parlamentből.

A házelnök folyamatosan, egyre szigorúbb szabályozással próbálja ellehetetleníteni a tájékoztatás szabadságát, a sajtószabadságot a Parlamentben. Az újságíróknak egyre kevesebb hely és idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy feladatukat a Parlament falai között elvégezzék.

A Magyar Liberális Párt felszólítja Kövér Lászlót, hogy haladéktalanul vonja vissza a kényszerből szabályt szegő újságírók kitiltását. A választóknak joguk van tudni, hogy lesznek-e következményei a jegybank törvénytelen gazdálkodásának, a tájékozódáshoz való jogukat pedig az újságírókon keresztül gyakorolhatják, akik helyettük kérdeznek.

A Liberálisok felszólítják a házelnököt és a kormánypárti politikusokat, hogy a hallgatás, a megfutamodás és az újságírók kitiltása helyett adjanak választ a magyar társadalom kérdéseire, számoljanak el a nyilvánosság előtt a jegybank alapítványainak milliárdjaival és Matolcsy pénzköltésével.