Szabadai Viktor: Tarlós tárgyalt-e a fesztiválzenekarról a gój motorosokkal?
A Liberálisok szeretnék megtudni, hogy Tarlós István, vagy a kulturáért felelős helyettese Szalay-Bobrovniczky Alexandra egyeztetett-e a Budapesti Fesztiválzenekar idei támogatásáról a gój motorosokkal.
Az már tegnap kiderült, hogy a fesztiválzenekarral semmiféle egyeztetés nem történt, tehát egyelőre nem tudni, milyen számolás, egyeztetés vagy hatástanulmány alapján kapta a világhírű társulat a tavalyi támogatás negyedét. A felmerülő kérdésekre a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén sem született válasz, továbbra is talány maradt, hogy ki és miért javasolt éppen 60 millió forintot és milyen szakmai előkészítés előzte meg azt az előterjesztést, amit a közgyűlés ma el is fogadott.
Tarlós István tegnap azt nyilatkozta,  a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban azért indokolt a gój motorosokkal egyeztetni, mert mint mondta: ,,mennyivel van kevesebb közük a motorosoknak a fővárosi közlekedéshez, mint például a kerékpárosoknak." Ezen az elven a Liberálisok szerint a Budapesti Fesztiválzenekar ügyét is megtárgyalhatta a főváros vezetése a gój motorosokkal, mert bizonyára a motorosok is szeretik a zenét.
Várjuk a főpolgármestertől a választ, hogy a gój motorosoktól, vagy ha nem, akkor kitől származik a fesztiválzenekar működését ellehetetlenítő javaslat, kinek köszönhető a budapesti közönség, a fővárosi kulturális élet támogatásának csorbítása.
Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke