Szabadai Viktor: Tarlós az idő csapdájába került

 

Tarlós István ma ismét nyilatkozott a 3-as metro felújításáról – ezúttal a Rádió Q-nak – , és ha még lehet, tovább növelte a káoszt az átadási dátumok körül.

 

A főpolgármester 2015. őszén azt nyilatkozta, hogy a szerelvények felújítási határideje 2017 eleje, a 3-as metróvonal átadásáról pedig azt mondta, hogy a teljes infrastruktúra 2018. végére elkészül és át is adják.

Ez év februárjában Tarlós már 2019. szeptember 30-ról beszélt az M3 átadásának végső átadási határidejeként és az új szerelvények forgalomba állását is 2019 nyarára datálta. A Tarlós-nyilatkozatok között eltelt egy év alatt egy évet csúszott a metró felújításának befejezése is.

 

Tarlós István korábbi nyilatkozataiban még nem utalt arra, hogy a korábbi városvezetés lenne felelős azért, hogy a 3-as metro felújításának csúszása immár években mérhető. Ma azonban már saját tehetetlenségéről terelve a figyelmet ebben a kérdésben is a korábbi városvezetést találta hibásnak Tarlós.

 

A Liberálisok szerint Tarlós István két dologhoz ért minden kétséget kizáróan:
kiválóan tudja a főváros korábbi vezetését minden jelenlegi problémáért hibáztatni és nagy tehetséggel bújik a kormány háta mögé, ha a budapesti beruházásokról, építkezésekről (Városliget, pályaudvarok, Orczy-kert, Vár) kérdezik. Ez azonban nagyon kevés egy világváros irányításához.

 

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke