SEM VOLNER, SEM MÁSOK SZABADSÁGJOGA NEM LEHET POLITIKAI JÁTÉKSZER

 

A Magyar Liberális Párt mélyen elítéli és az emberi szabadság megsértésének tekinti azt, amit Habony Árpád lapja Volner Jánossal tett.

 

A Liberálisok szerint alkotmányos jogait sértették meg egy országgyűlési képviselőnek azzal, hogy titkosszolgálati eszközöket használva követték, fotózták, majd a képeket nyilvánosságra is hozták egy búlvárportálon. A Liberálisok úgy vélik, nehéz azt feltételezni, hogy nem politikai lejárató szándék áll az ügy mögött, és az egész nem megrendelésre történt, hiszen a lejáratás egy ellenzéki párt frakcióvezetője ellen irányult egy olyan lapnál, amely a kormányközeli Habony Árpád kezében van.

 

A Liberálisok a leghatározottabban elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő. A Liberálisok szerint, ha nincs, aki megálljt parancsoljon, ha nincs, aki megszólaljon a másik állampolgár védelmében, akkor nem lesz gátja annak, hogy ez holnap ismét megtörténjen, hogy bárki áldozatává váljon megfigyelésnek, emberi méltóságot sértő lejáratásnak