Liberálisok az Európa-napra: Orbán politikája veszélybe sodorja Európát

 

A Liberálisok arra figyelmeztetnek az Európa-napon, hogy Orbán Viktor politikája veszélybe sodorja Európát és Magyarország uniós tagságát.

 

Miközben az Európai Unió egyik legkomolyabb válságát éli napjainkban, a magyar miniszterelnök a közös európai megoldás keresése helyett olyan utat jár külpolitikájában, amely az EU széteséséhez vezethet. A Fidesz külpolitikáját az arrogancia és az önzés jellemzi. Miközben a sokat támadott brüsszeli bürokraták által folyósított uniós támogatásokból a párt érdekkörei egyre csak gyarapodnak, az országban általánossá vált az elégedetlenség az oktatás és az egészségügy forráshiányos állapota miatt.

 

A Fidesz hátat fordít azoknak az alapvető értékeknek, amelyekre Európa épült. Orbán Viktor hátat fordított az európai egység és béke politikájának. A magyar miniszterelnök önző belpolitikai érdekeit szem előtt tartva – fittyet hányva nemzetközi kötelezettségeinkre – gyűlöletet szít a menekültekkel szemben, és kerítésépítő politikájával felszámolja az európai szabadság eszményét. Orbán Viktor ahelyett, hogy az egység és a közös megoldás érdekében lépne fel, inkább az olcsó szavazatszerző hadakozás útját választotta. Ahelyett, hogy Európáért küzdene, Európa ellen háborúzik, és ennek akár súlyos következményei is lehetnek.

 

A Liberálisok szerint a Fidesz politikája, a nemzetközi szerződésekbe ütköző kvótareferendum veszélybe sodorhatja uniós tagságunkat is. Ezért Európa-napján, az európai béke és egység ünnepén, arra kértük az Alkotmánybíróságot, hogy vessen véget a kormány Európa ellenes politikájának, és akadályozza meg a kvótaügyi népszavazást.