Miért hallgat Szabó Tünde, a MÚSZ alelnöke, sportért felelős államtitkár?

 

Szabó Tünde, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) alelnöke, az EMMI sportért felelős államtitkára eddig nem szólalt meg a MÚSZ körüli botrányokkal kapcsolatban, pedig több kérdés is felmerül:

 

  1. Jelen volt-e a MÚSZ 2016. április 6-is megbeszélésén?(Ezen az ülésen támogatta egyhangúlag Kiss Lászlót      az Úszószövetség.)
  2. Amennyiben nem volt jelen, miért hallgat a MÚSZ botrányaival kapcsolatosan?

 

A Magyar Liberális Párt nem vitatja el, hogy egy börtönviselt embernek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy büntetése letöltése után visszailleszkedjen a társadalomba, és a közösség hasznos tagjává váljon. Az úszószövetség botránya azonban ennél jóval többről szól.
Kiss László ügyében nem jártak el helyesen azok, akik elhallgatták azt. Azok még helytelenebbül jártak el, akik belegázoltak az áldozathibáztatás mocsarába. És végképp helytelenül járt el Kiss László, aki nem azt mondta, hogy szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, nem beszélt őszintén a történtekről, és nem mondta, hogy bánja ezt az egészet, hanem melegebb éghajlatra küldte el az 55 évvel ezelőtt történt nemi erőszak ügye iránt érdeklődő újságírót. Az Úszószövetség botránya azonban még itt sem áll meg. Folyamatosan látnak napvilágot azok a hírek, mely szerint a gyerekeket, fiatalokat folyamatosan verték, lelki terrorban tartották, zsarolták. Szabó Tündének sportpályafutása, az úszósportban betöltött vezetői szerepe miatt tudnia kellett arról, mi folyik a szövetségben.

 

A Liberálisok nevében kérdezem ezért Szabó Tündétől: miért nem emelte fel soha a szavát a megaláztatások, a megszégyenítés, a fizikális és lelki erőszak ellen? Miért hallgat még most is? Kérdezem Szabó Tündét, hogy mi a véleménye a fentiekről, és hogy nem érzi-e páratlan felelősségét abban, hogy szót emeljen az erőszak kultúrája ellen?

 

Bősz Anett, ügyvivő