Ma emlékezünk és emlékeztetünk

 

A Liberálisok az Élet menetén emlékeznek ma arra a sok ezer ártatlan áldozatra, akiket deportáltak, munkatáborba kényszerítettek, kivégeztek. A Liberálisok emlékeznek ma mindazokkal, akik túlélték a borzalmakat és a párt részvétét fejezi ki azok felé, akik hozzátartozóikat ma is gyászolják.

 

A Magyar Liberális Párt az emlékezés mellett emlékeztet is arra, hogy semmilyen körülmények között nincs helye megbélyegzésnek, bűnbakkeresésnek és kirekesztésnek. Aki éket mer verni társadalmi csoportok közé az alapján, hogy milyen a vallásuk, milyen kisebbséghez tartoznak, milyen a társadalmi helyzetük, vagy politikai meggyőződésük, az bűnt követ el és az össztársadalom ellen cselekszik. Aki napi politikai érdekből, szavazatszerzésből gyűlöletet szít ember és ember között, aki nem nyújt segítő kezet az üldözöttnek, a diktatúra, a terror elől menekülőnek, azt közösen kell elnémítanunk.

 

A Magyar Liberális Párt üdvözli, hogy idén  először közösen szólnak az emlékezőkhöz a keresztény történelmi egyházak püspökei és az országos főrabbi. A párt tagjai, többek között Fodor Gábor pártelnök, Bősz Anett ügyvivő, Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke ott lesznek az emléksétán, részt vesznek az Élet menetén.