A Liberálisok az Alkotmánybírósághoz fordulnak a kvóatügyi népszavazás miatt


A Magyar Liberális Párt az Alkotmánybírósághoz fordul a kvótaügyi népszavazás miatt, miután a Kúria csődöt mondott jogértelmezésből.
A Liberálisok szerint megdöbbentő, hogy a Nemzeti Választási Bizottság hitelesített egy olyan kérdést, aminek semmi értelme nincs, és ezt a hibás döntést a Kúria is megerősítette. Az Európai Unióban nem ismerik a kötelező betelepítés fogalmát (többek között erre hivatkoztak a Liberálisok is a kérdést megtámadó beadványukban a Kúriánál), így érthetetlen, hogyan engedhette most a Kúria is, hogy erről a kérdésről népszavazás legyen.
A Liberálisok arra kérik az Alkotmánybíróságot, hogy védje meg a népszavazás intézményét, és ne asszisztáljon a Fidesz propagandájához. Az Alkotmánybíróság ne hagyja, hogy a magyar választókat megtévesszék, és olyan kérdésben írjanak ki népszavazást, aminek semmi értelme, amely kizárólag a Fidesz pártpolitikai érdekét szolgálja, s amely tovább mélyítheti a kormánypropaganda által gerjesztett gyűlöletet a menekültekkel, idegenekkel szemben hazánkban.