Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben. Már 2010-ben sejteni lehetett, hogy a Fidesz számára nem fontos természeti kincseink védelme és a fenntartható fejlődés, hiszen közvetlenül hatalomra kerülésük után megszüntették a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumot. Ez a feltételezés később szomorú igazolást nyert.
A világszínvonalú kishantosi ökogazdaság szétverése, az állami természetvédelmi földterületek kiárusítása, a Kossuth téren, a Dagály Fürdőnél, a József nádor téren és a Városligetnél végrehajtott, valamint a Római-partnál és az Orczy parkban tervezett fakivágások az mutatják, hogy a Fidesznek semmi sem szent. Saját politikai és gazdasági érdekei felülírják a környezet védelmének ügyét. 
A Liberálisok szerint Magyarország súlyos árat fog fizetni azért, mert az Orbán-kormány továbbra sem támogatja a megújuló energiák előretörését az országban. A Liberálisok szerint az emberek érdeke az lenne, hogy a pazarlásra ösztönző rezsicsökkentés helyett az otthonok korszerű szigetelésébe fektessen az ország. A méregdrága paksi bővítés és az orosz gázhoz való ragaszkodással szemben a Magyar Liberális Párt meggyőződése, hogy a nap- és a geotermikus energia fejlesztésére van szükség. A kormány ósdi és poros energiapolitikája olyan versenyhátrányhoz vezet, amelyet évtizedeken nyöghet majd a jövő generációja. 
A Liberálisok szerint a Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem ügye, enélkül pedig felelős kormányzás sem valósulhat meg.