Bősz Anett: Az emberi méltóság hiánya az Úszószövetség rendszerhibája   
A Magyar Úszószövetség felelőssége Kiss Lászlóénál is nagyobb. Gyárfásék, ahelyett, hogy meglátták volna, itt az idő elengedni a szövetségi kapitány kezét, olyan módon álltak ki mellette, amely alapján lényegében deklarálták, hogy számukra semmit sem ér az emberi méltóság. Kiss László lemondása a minimum, noha már az is problémákat vet fel, hogy társadalmi nyomásra volt szükség ahhoz, hogy megtegye ezt a lépést.
Kérdezem Gyárfás Tamást, hogy 2016-ban, az Európai Unió egyik tagországában hogy engedhetik meg maguknak mindezt? Az emberi méltóság lábbal tiprása az, ami lehetővé teszi az áldozathibáztatást, a történtek elbagatellizálását, vagy olyan módon való elferdítését, mintha nem is történt volna semmi.  Ezek a játszmák a családon belüli erőszak és a nők elleni erőszak kérdésköreiből jól ismertek. Hosszú az országok listája, amelyek már ratifikálták az Isztambuli Egyezményt, hazánk azonban ezt változatlanul halogatja. Nem véletlen a jó barátság Orbán és Gyárfás között.
Gyalázat, hogy a nők bántalmazásának ügyében milyen álláspontot képvisel ez az ország. Ennek súlyos társadalomromboló hatása van, és most újabb közszereplők bizonyították be: képtelenek európai módon viszonyulni a szexuális, a lelki és a fizikai erőszakhoz, amelyet leginkább nők és gyerekek ellen követnek el.
Az élsportolónak természetes az izomláz, de még a ficam és a rándulás is, esetleg egy eltört fül, a klóros víztől kiszáradt bőr, vagy a gerendán szerzett lila foltok. Ez az, amit egy ember vállal, amikor úgy dönt, nemzetközi szintű versenyzővé kíván válni. Amit azonban nem vállal: a saját jogainak sárba tiprását, és azt, hogy alapvető emberi jogokat vitassanak el tőle. Ezt jelenti ugyanis egy élet, amelyben a nevelés a félelemkeltésen, a megaláztatáson és a fizikai erőszakon alapszik. 
A fentiek szolgáltatnak alapot Gyárfás Tamásnak és a Magyar Úszószövetségnek arra, hogy a nyilvánosság előtt is a diktatúrákat idéző, emberi méltóságot csak hírből ismerő sportközeget tárják a sajtó elé, felmentve ezzel a nemi erőszakot elkövető férfit, hibáztatva az áldozatul esett nőt – hiszen ez „mindennapos uszodai szex” csupán. Mindazoknak, akik részt vettek az elmúlt napok szerecsenmosdatásában, menniük kell. Egy ilyen sportvezetői gárda nem méltó arra, hogy 2017-ben az egész világ úszótársadalmát vendégül lássa hazánkban.
Bősz Anett, ügyvivő