Szabadai Viktor: El-úszó VB
Seszták Miklós nagyot álmodott. A nemzeti fejlesztési miniszter, aki egyben a vizes vb szervezőbizottságának elnöke is, három olyan épületet jelölt meg a világverseny központi helyszínéül Budapesten, amelyek körül jelenleg semmi sincs rendben: az egyik mállik, a másik megközelíthetetlen lesz, a harmadik pedig még nincs is.
A vizes vb nyitóeseményének tervezett helyszíne – a Várkert Bazár -eddig több mint 20 milliárd forintjába került az adófizetőknek, amit folyamatosan növel az állandó javítgatások sokmilliós költsége. Orbán Viktor a kormányzat szimbólumaként emlegette azz az épületet, melynek faláról most is hullik a vakolat és az átadás után két évvel sincs vége a folyamatos toldás-foldásnak.
Seszták Miklós a szinkronúszó versenyek miatt a műjégpályát akarja átépíttetni abban a Városligetben, ahol a jogszerűtlenül és rosszhiszeműen megkezdett fakivágások miatt jelenleg is tiltakozó akció zajlik. A világbajnokság 3., központi helyszíne a Dagály lenne, melynek megközelítése a 3-a metro még mindig húzódó felújítása és a metrópótló buszok beszerzése körüli vita miatt aligha lesz megoldható. A Fidesz házon belüli marakodása Budapestet éppen a vb idejére közlekedési káoszba fogja vezetni.
A Liberálisok a fővárosiak, valamint a vizes vb zavartalan megrendezése érdekében kérik a kormányzati presztizsberuházások, többek között a Vár átalakításának azonnali leállítását és a felszabaduló források átcsoportosítását a 3-es metró felújítására. A párt elvárja, hogy a Budapest jelenét és jövőjét jelentősen meghatározó városépítészeti, városrendezési kérdésekben Tarlós István képviselje a fővárosiak érdekeit, szólaljon meg, ismertesse álláspontját ő is és Budapest főépítésze, Mártonffy Miklós is, akinek eddig szintén nem volt egyetlen szava sem a kormányzati építkezésekkel kapcsolatban.
Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke