Szabadai Viktor: Feljelentést teszünk műemlék rongálása miatt

A Magyar Liberális Párt büntető feljelentést tesz műemlékrongálás gyanújával ismeretlen tettes ellen az egykori karmelita kolostorban folyó építkezés miatt.
 
Reggel még csak gyanú volt, de délutánra már a Miniszterelnökség a vs.hu-nak adott hivatalos válaszában elismerte, hogy ,,protokoll funkciójú terasz kerül kialakításra” a műemlékvédelem alatt álló épületben. A karmelita kolostor épületének ezen részén soha nem volt terasz, vagy erkély, így a most folyó munka semmiképpen nem egy korabeli állapot helyreállítását, szolgálja.
 
A Liberálisok szerint bűncselekményt követ el az, aki műemléket, műemlékvédelem alatt álló épületet megrongál. Az örökségvédelmi törvényt is megsérti az, aki úgy bontja meg az épületet, hogy azzal nem az államegóvást, az értékmegőrzést szolgálja.
 
A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy azonnal hagyják abba a Vár és környezetének átalakítását, rongálását, történelmi múltunk meghamisítását. Ezeket semmilyen cél nem szentesíti, legfőképpen nem Orbán Viktor urizálása.
 
Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke