Szabadai Viktor: Személyeskedés helyett felelős fővárosi vezetést

 

A Magyar Liberális Párt szerint ahelyett, hogy Budapest főpolgármestere kéthetente személyeskedésre és hisztériázásra használná a nyilvánosságot, jobban tenné, ha felelős válaszokat adna konkrét kérdésekre

.

A Liberálisok szerint a sértegetés helyett itt lenne az ideje, hogy Tarlós meghallja a kor, a budapestiek, a kerékpárosok és a környezetvédők egyre szélesebb táborának hangját. Budapestnek környezetbarát közlekedésfejlesztési politikára van szüksége, amely együtt jár a kerékpáros-, a gyalogos- és tömegközlekedés további fejlesztésével és azzal is, hogy ne tűnjön el kiserdőnyi mennyiségű élő fa a főváros közterületeiről hétről-hétre. Aki nem érti meg a budapestiek hangját, aki a kormány mögé bújva nem mond véleményt a fővárosban folyó fairtásról, az nem alkalmas arra, hogy a budapestiek érdekeit képviselje.

 

Tarlós István mai sajtótájékoztatóján beismerte, hogy nem mondott igazat februárban az agglomerációs közlekedés állami átvételéről, hamisan állította, hogy kormányhatározat ad garanciát a 12,4 milliárdos bevételtervre. A Liberálisok kezdetektől állították, hogy nincs olyan határozat, amelyre törvényesen lehet költségvetést tervezni, ám a főpolgármester – a mai napig – fenntartotta hamis állítását. Most már ideje, hogy Tarlós István arról is elmondja az igazságot, mennyi lesz a főváros valós bevétele a HÉV állami átadásából, hiszen azzal az elmúlt évek tapasztalatai alapján már tisztában kell lennie, hogy a szóbeli kormányzati ígéretek nem sokat, leginkább semmit sem érnek.

 

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke