FARKAS FLÓRIÁNNAK VÁLLALNIA KELL TETTEI KÖVETKEZMÉNYEIT

 

A Liberálisok elvárják Orbán Viktor miniszterelnöktől és Kósa Lajos frakcióvezetőtől, hogy gondoskodjanak arról, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korábbi elnöke haladéktalanul megjelenjen az Európai Unió Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálói előtt és válaszoljon az irányításával szervezett Híd a munka világába elnevezésű programmal kapcsolatos kérdésekre.

 

Elfogadhatatlan, hogy a  Fidesz magas kormányhivatalt is betöltő politikusa – aki abszurd módon az országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottságának is tagja – semmibe veszi az Európai Unió közpénzek felhasználását ellenőrző szervének felszólítását. Azzal, hogy Orbán és Kósa tétlenül szemlélik, ahogyan Farkas Flórián semmibe veszi az  OLAF felszólítását, maguk is a bűnpártolás gyanújába keverednek.

 

Korábban a Liberálisok is feljelentést tettek a szolnoki Hegedüs T. András Szakiskola működtetési anomáliái miatt, amelyek fenntartója az ORÖ volt, s ahol a kormányhivatal pénzügyi hiányosságokat tárt fel. A NAV vizsgálata jelenleg is tart.

 

Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja, amelyekkel szégyenletes módon éppen annak a közösségnek okozott kárt, amelynek képviselete, támogatása kötelessége lett volna.

 

(Kép forrása: budapestbeacon.com)