Bodnár Zoltán: Balog Zoltán emberének távoznia kell az NKA kollégiumából

 

Csontos János, újságíró, József Attila díjas költő az elmúlt napokban korábbi önmagát is felülmúlva az új londoni főpolgármester és a Fesztiválzenekar ürügyén súlyosan rasszista és leplezetlenül antiszemita kijelentéseket tett a Magyar Idők hasábjain.

 

Csontos János a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalmi Kollégiumának Balog Zoltán által  miniszteri hatáskörben kinevezett tagja, s ebben a minőségében Balog Zoltán minisztert képviseli.

Balog Zoltánnak haladéktalanul vissza kell hívnia az NKA kollégiumából Csontos Jánost, aki méltatlan arra, hogy a kortárs magyar szépirodalomnak nyújtandó költségvetési támogatásról döntsön. Egy ilyen nyíltan rasszista, antiszemita ember nem képviselheti a kultúráért is felelős minisztert. Ha Balog Zoltán e nyilatkozatok után is ragaszkodik Csontos János személyéhez, azzal azt üzeni Magyarország polgárainak, hogy református lelkészként, a magyar kormány tagjaként egyetért Csontos János nézeteivel, hallgatólagosan jóváhagyja és támogatja Csontos rasszizmusát és antiszemitizmusát.
 
Bodnár Zoltán, ügyvivő