Arany Narancs díjat alapított a Liberális Fiatalok Társasága az uniós csatlakozás évfordulóján

A Liberális Fiatalok Társasága (LiFT) Magyarország uniós csatlakozásának 12. évfordulóján a kormány tagjainak, ill. a kormány jól ismert partnereinek adandó díjat hozott létre három kategóriában. Az Arany Narancs díjat mostantól a Magyar Liberális Párt ifjúsági szervezete a Facebookon beérkező szavazatok alapján adja át évente egyszer a leggátlástalanabb, a legröhejesebb és a legnemzetieskedőbb kategóriában.
 
Az uniós tagság 12 éve bőven elegendő volt ahhoz, hogy kialakuljon hazánk lakosságában egy általános kép az európai politikáról és az európai szintű politikusokról. A magyar társadalom eleget látott már ahhoz, hogy tudja: 12 évnyi büszke tagság után szégyenkeznünk kell saját kormányunk miatt.
 
Nem méltó Európához és nem méltó az Európai Unióhoz az a felelőtlen, rövidtávú mentalitás, amivel az Orbán-kormány végzi folyamatosan európai aknamunkáját, miközben Putyin Oroszországával és számtalan - Európában vállalhatatlan - kétes keleti hatalommal ápol szinte egyedüliként jó viszonyt.
 
A folyamatos, kritikán aluli nemzetközi teljesítmény ,,elismeréséül” alapította a LiFT a kormány tagjainak és jól ismert partnereinek járó Arany Narancs díjat három kategóriában, öt csoportban.
 
A kategóriák és jelöltjeik:
  1. NEM közszereplő kategória: Habony Árpád, Orbán Ráchel, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, Erdősi Lászlóné
  2. Pehelysúly kategória: Rétvári Bence, L. Simon László, Németh Szilárd, Harrach Péter, Selmeczi Gabriella
  3. Váltósúly kategória: Ákos, Vidnyánszky Attila, Fábry Sándor, Andy Vajna, Pataky Attila
  4. Középsúly: Szijjártó Péter, Polt Péter, Kósa Lajos, Tarlós István, Matolcsy György
  5. Szupernehézsúly: Orbán Viktor, Lázár János, Rogán Antal, Pintér Sándor, Kövér László
 
A szavazás a LiFT Facebook oldalán zajlik 2016. június 1-ig, azt követően pedig díjátadóra kerül sor.