Liberálisok: A szemfényvesztés költségvetése került az Országgyűlés elé
 A 2017. évi állami költségvetés a szemfényvesztés költségvetése, hiszen az a 2016-os költségvetés eredeti számaira épít, aminek már nem sok köze van a valósághoz. A kormány saját hatáskörében hozott döntéseivel már többször eltért az eredeti előirányzattól és áprilisban nem lehetett látni, hogyan valósul meg a 2016-os büdzsé.
A költségvetés szemfényvesztése abban áll, hogy az oktatásra, az egészségügyre adott jövő évi többletpénzeket is a 2016-os számokhoz viszonyítja a tervezet. Varga Mihály ígérete, miszerint minden szakmai célra több jut jövőre, mint idén, álságos állítás, hiszen némely jövő évi előirányzat elmarad az idei, évközben módosított, megemelt kerettől. A 2017-es költségvetés kiadási főösszege valójában kevesebb, mint a 2015-ös kiadási főösszeg, így 2015-höz képest lényegében nincsenek többletforrások.

A Liberálisok szerint megalapozatlanná és értelmetlenné teszi a büdzsét és annak korai tervezését, hogy számos olyan kormányzati intézmény finanszírozása szerepel benne, melynek a megszüntetését tervezi és kommunikálja a kormány.  Szerepel egy sor olyan kiadás is a tervezetben, amelyek szükségtelenségét a Liberálisok már többször felvetették, ilyen Paks II., Orbán Viktor Várba költözése és a stadionépítések sokmilliárdos költsége.
A 2017-es költségvetés – nem is titkoltan – már a választásokra készül. A Modern városok fedőnevű 50 milliárdos program kiváló lehetőséget biztosít majd arra, hogy Orbán Viktor milliárdos ígéretekkel vásároljon vidéki szavazatokat. Nem ad választ azonban a büdzsé az egészségügyi ellátórendszer és a szociális gondoskodás válságának kezelésére.
A Liberálisok úgy vélik, hogy a 2017-es költségvetésnek tulajdonképpen sok jelentősége nincs is, hiszen az államháztartási törvény legutóbbi módosítása után a kormány bármikor, parlamenti jóváhagyás nélkül alakíthatja át a számokat, így a befizetett adóforintok sorsát lehetetlen lesz nyomon követni.