Liberálisok : A Fidesz rettegésből vonta vissza a boltzárat
 
A Liberálisok szerint felháborító, hogy a kormány azután hozta meg a vasárnapi boltzár eltörléséről a döntést, hogy a szocialisták népszavazása végre útjára indulhatott. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy a Fidesz attól félt, hogy a vasárnapi boltzárról szóló népszavazás kormányellenes népszavazássá válik, ez az oka annak, hogy a kormány csúnyán kihátrál az ügyből.
 
A Liberálisok szerint az emberek véleménye az elmúlt egy évben semmit sem változott a boltzárral kapcsolatban: akkor is elítélték és most is ezt teszik. Az egyetlen különbség csak annyi, hogy ma még többen utasítják el a boltzárat, mint korábban. Ha az Orbán-kormányt valóban az emberek véleménye érdekelte volna, akkor be se kellet volna vezetni ezt az intézkedést.
 
A vasárnapi boltzár bevezetése a Liberálisok szerint mindkét kormánypárt, a Fidesz és a KDNP közös, teljes kudarca és itt az ideje, hogy a kormány végre a stadion beruházásokkal, a paksi bővítéssel, az oktatással és az egészségüggyel kapcsolatban is meghallja az emberek véleményét, anélkül hogy ezekről a kérdésekről népszavazást kellene indítani. A magyarok döntő többsége ugyanis nem kér a milliárdos fociberuházásokból, a paksi erőmű orosz bővítéséből sem. És a társadalom többsége nagyobb megbecsülést követel az oktatásban és az egészségügyben dolgozóknak is.